Når mor er træt…

Jeg kæmper altid med at få nok søvn. Tænk bare at skrive det og læse det, så lyder det bare så trivielt og idiotisk. Man kan jo bare gå tidligere i seng, bum, så er problemet klaret, eller hvad?…

Det er flere år siden at jeg har sovet mange nætter de anbefalede 7-8 timer for voksne. Normen har ligget på 5-6 timer nogle dage mere andre dage mindre, men de fleste afbrudt flere gange om natten. Hvad gør man så???

Jeg har altid priset mig lykkelig for at have et godt sovehjerte, skal ærlig talt bare se en hovedpude så sover jeg kort og godt på under 5 min. Tænkte at det var en styrke og hurra midt i de for få timer. Man skal jo helst bevare det positive sind.

I dag faldt jeg så over en gammel men stadig relevant klumme af Chris MacDonald, der så pænt beskrev at folk der kan falde i søvn meget hurtigt og i larmende omgivelser, tjaaa de er bare slet ikke udhvilede. Jojo det vidste jeg jo godt, men det interessante var fortællingen om at hjernen efter nogle første hårde dage med for lidt søvn og tydelig træthedsfølelse efter nogle uger med fortsat lavt søvn niveau så vænner sig til det lave præstationsniveau både fysisk og mentalt. Hvad så med flere års for lidt søvn, hvilke konsekvenser har det?

Jeg har længe mest fokuseret på konsekvenserne på kroppen sådan fysisk, du ved mere sukkertrang for at holde sig igang og den der zombie agtige kropsfølelse og accept af dalende fysisk formåen ved fx løb og tunge løft.

Den mentale del har jeg lukket øjnene for, men ved udemærket at min hukommelse og koncentrationsevne påvirkes. Det samme gør det daglige overskud på trælse dage og niveauet af geniale ideer.

Velvidende at jeg ikke behandler min egen krop særlig godt men alligevel forlanger toptunet energi, jamen det holder jo ikke.

Hvorfor er det så så svært at få de 7-8 timers søvn hver nat? Jeg lavede en fin liste over årsagerne og der var faktisk mange forskellige ting der kom på tværs fx så en film færdig, trængte til stille tid alene, læste en bog glemte tiden, nuslede rundt, ryddede lidt op, faldt i søvn på sofaen… Men samlet set kan det koges ned til at jeg bare må lave en regel der hedder “i seng 8 timer før vækkeuret skal ringe”. Ikke mere fortolkning men en klar og tydelig regel der skal overholdes. En alarm på telefonen for “gå i seng-tid” og endnu en alarm for “stå op-tid”. Så det vil jeg gøre startende fra i nat. Håber det vil virke sammen med min læg iphone/iPad væk tidligt på aftenen, men mere om det senere…

Sov rigtig godt…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *