Efterårsferie planlægning


Vi har valgt i år at holde en afslappende efterårsferie hvor vi kan både opleve lidt nyt og anderledes samt have flere dage hjemme. Så er der også plads til hjemmehygge og roligt tempo nede i gear.

Min familie har godt af kombinationen af lidt nyt og spændende samt lidt hjemligt genkendeligt og roligt. Der er så meget fart på vores alles hverdag, at ro og hjemmehygge er en mangelvare.

Vi skal derfor ud og finde kastanier, samle grankogler, bage kage og brød, printe fotografier til en hjemmelavet fotovæg og spille brætspil. Min søn skal hygge sig med lidt Fortnite og den nye sæson, og min datter vil sikkert gerne lave perleplader. Måske nogle af dem kan gemmes til julegaver til bedsteforældrene…

Nogle af de aktiviteter er selvfølgelig afhængig af forholdsvis tørt vejr. Hvis uheldet skulle være ude med kedelig vådt regnvejr, vil vi vende næserne mod svømmehallen, en bowlingbane og biografen. Måske den med Mugge kører endnu.

Et par af dagene kører vi vest på og overnatter et par nætter på hotel og ser på lokale børne seværdigheder og nyder følelsen af at være væk hjemmefra med en lille kuffert pakket. Der er gode muligheder både i Danmark, Sverige og Tyskland hvis det skal være nemt og tæt på. Jeg elsker selv bare lige at træde ud fra de daglige vaner og rutiner og nyde at være “på tur”.

Det bedste af det hele er at vi har fortalt børnene at vi snupper en lille biltur i ferien, men ikke hvornår og heller ikke hvor hen. Når tiden nærmer sig får de byen at vide, men ikke hvilke aktiviteter vi planlægger. Det giver en super fleksibilitet hvis nu vejret eller andet gør nogle af tingene umulige. Så er der ikke nogle skuffede miner da de ikke ved hvad planen var. Det betyder at de først får at vide hvad vi skal enten aftenen før eller om morgenen over morgenmaden. Det virker bare SÅ godt for os. De ting vi så ikke når, gemmes bare til en anden gang vi er i nærheden.

Det samme gælder for de hjemlige sysler og hyggeplaner, dem holder jeg også tæt med indtil det passer på dagen.

Vi har nu en cirka plan for lidt bilferie og flere ideer til både ude og inde hjemme i hygge tempo. Alle glæder sig uden at vi reelt SKAL noget, for forventningsniveauet er stille og roligt.

Jeg ønsker dig og dine nærmeste en fantastisk efterårsferie i dejligt roligt tempo og husk at hygge dig med en bog eller en gåtur i skoven eller noget syttende som du bare elsker.

knus fra mig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *