Tidsplan: Gæstemiddag

Jeg elsker når mine gæster kommer ud i køkkenet og hyggesnakker men kun fordi jeg altid laver en mad-tidsplan. Her har jeg lavet en huskeliste over hvad tid hvert eneste råvare skal tilberedes, så det hele kan blive færdigt samtidigt.

Til jul omfattede listen fx. flæskesteg skal have stuetemp – ud senest af køleskab kl. 15:00. Skæres og saltes før 15:40 og i ovnen 16:00. Så ca. 1t 45min i ovn og tid til at trække til 18:00, så skæres og anrettes. Færdig kl 18:15.

Sådan gjorde jeg med alle dele af menuen dvs. flæskestegen, anden, hvide og brune kartofler, rødkålssalaten, den lune rødkål, sovsen, desserten etc.

Beslut hvad tid maden samlet set skal være klar til servering og regn baglæns for hver eneste ting du skal lave. Husk lidt ekstra elastik i tiden mht. større stege, der jo ikke behøver at være dampende varme ved servering, men gerne skal have fået den rette temperatur indeni. Så hellere have lidt ekstra tid at løbe på der.

Når alle dele er tænkt igennem med forberedelses- og tilberedningstid, så vupti er tidsplanen klar. Jeg prøver altid at lave så mange ting i god tid om eftermiddagen fx rødkålssalaten og desserten. Så kan småbørn, diverse spørgsmål og akut opståede problemer bare komme an, uden at jeg taber tråden og glemmer et eller andet til menuen.

Nogle mennesker kan gøre den slags helt uden en plan, men jeg kan godt lide at tidsplanen står i køkkenet, så jeg ikke behøver at planlægge mens gæsterne står i køkkenet med et glas bobler og hyggesnakker. Bare gør hvad der står på planen.

Lyder faktisk lidt planlægningsfreak-agtigt på skrift, men det virker altså og giver mindre stress og en sjovere aften også som værtinde…!

Kram fra Supermom

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *