Øretermometer – så vanvittig smart

Som mor til to små banditter har jeg længe ønsket mig en erstatning til det gamle termometer til rumpetten. Noget nemt og hurtigt at bruge både på vågne og sovende børn. Jeg har kigget på tests af pande- og øretermometre, og er nu indehaver af et toplækkert øretermometer – og det er bare såååå sejt. Har aldrig haft et så vanvittig godt, nemt og smart før!

Det er et Braun ThermoScan 7 og købt på det lokale apotek. Det der gør det super sejt er, at det måler temperaturen lynhurtigt i øret, både på sovende og vågne feberramte. Det viser den målte temp tydeligt og med farveforskel på baggrundslyset, så børn også kan følge med i “rød” det er altså varmt, “gul” det semi varm og “grøn” du er ok. Tallene står tydeligt frem på den farvede baggrund. Neeeeem! Den sidst målte temp huskes også til næste gang man tænder det. Den sidst målte temp vises på en blå og meget neutral baggrund.

Det tænder lynhurtigt og kan indstilles til baby 0-3 mdr, 3-36md og 36md+ da feberdefinitionerne ændrer sig afhængigt af ens alder og så ellers igang med måling.

Det kommer med en øreplastik dut på som kan udskiftes eller nemt tørres af i tilfælde af ørevoks etc. Flere kan købes til og opbevares i den medfølgende holder. Synes nu nemt dutten kan tørres med lidt fugtet papir. Vi er ikke så sarte i vores familie.

Det er også nemt at bruge på en selv. Som voksen tager jeg aldrig min temperatur med mindre jeg er indlagt på hospitalet. Det er simpelthen for besværligt, men med netop overstået influenza var det super fedt også at kunne måle min feber bare i øret, og ikke kun børnenes.

Jeg testede også om det målte ligesom det gammeldags digitale til rumpetten. Jeg forventede en lille forskel der kunne kompenseres for, men ved samtidig test i øre og rumpe kunne vi fastslå, at de to målte nøjagtigt ens.

Jeg er overdrevet glad for det og fatter simpelthen ikke, at jeg ikke har anskaffet mig sådan et for laaaang tid siden. Det kunne have gjort de første år med alle de lede børnesygdomme lidt lettere og med bedre tjek på hvordan temp’en udviklede sig. Tænk på at kunne måle lillepigen i øret kl. 3 om natten sovende… Ingen der vækkes op og græder og med lys i display så man kan se målingen. Niks noooo more!

Klar anbefaling herfra og nej dette indlæg er ikke sponseret på nogen måde. Termometret er selverhvervet, eller dvs. jeg fik det foræret af min mor, der havde spenderet 450kr på herligheden. Det kan muligvis fåes billigere andre steder – I don’t know, jeg ved kun det var min bedste ven under familiens nylige influenza epidemi.

Kh. Supermom

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *